۲۴ شهریور ۱۳۹۲، ۱۵:۵۷

با حضور آیت الله شاهچراغی:

سال تحصیلی جدید در حوزه های علمیه شاهرود آغاز شد/ 250 طلبه جدید الورود

سال تحصیلی جدید در حوزه های علمیه شاهرود آغاز شد/ 250 طلبه جدید الورود

شاهرود – خبرگزاری مهر: آئین بازگشایی حوزه های علمیه شهرستان شاهرود به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید، با حضور علما، مسئولان و اساتید حوزه و دانشگاه در مسجد و حسینیه اعظم مدرسه قلعه این شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نماینده ولی فقیه در استان سمنان در آئین آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه شاهرود با اشاره به اینکه بیشترین تاکید دین مقدس اسلام بر فراگیری علم و دانش و تفکر و تعقل و تدبر است گفت: در متون دینی همواره اهمیت علم و منزلت عالم مورد تاکید قرار گرفته و علم از جایگاه رفیعی برخوردار است.

آیت الله سید محمد شاهچراغی، آیات و روایات باب علم را بیش از حد شمارش و بررسی دانست و با تاکید بر اینکه خداوند سخن خود را با خواندن، علم  و كتابت آغاز كرد و پيوسته مسلمانان را به تفكر و تدبر درهر چه آفريده شده است، فرا خواند خاطرنشان کرد: اهميت و عظمت مقام علم به حدي است كه خداوند در قرآن به پيامبرش در آیه 9 سوره زمر می فرماید: "قل هل يستوي الذين يعلمون و الذين لايعلمون ...، اي پيامبر! بگو آيا كسي كه عالم است با كسي كه نمي داند برابر است".

آیت الله شاهچراغی با اشاره به این مطلب که در قرآن کریم به قلم سوگند یاد شده که نشانه اهمیت علم و آموزش است، تصریح کرد: در اولین آیاتی که به پیامبر اسلام نازل شد از خواندن و تعلیم سخن به میان آمده و یکی از اهداف بعثت انبیاء تعلیم کتاب و حکمت دانسته شده است.

وی عنوان کرد: معصوم (ع) درباره علم می فرماید:" علم راهنمای امور پنهانی، اسلحه ای برای مقابله با دشمنان، زیوری برای دوستان است و  خداوند به خاطر علم، مردمی را سرفراز گرداند تا جایی که آنان را در امور خیر پیشوای دیگران سازد و از ایشان پیروی شود."

تفاوت عمده اسلام با مكاتب بشري را در تعريف علم است

 امام جمعه سمنان تفاوت عمده اسلام با مكاتب بشري را در تعريف علم خواند و اذعان کرد: اسلام علم را به عنوان يك واژه مقدس در جهت رشد، تعالي و سعادت بشر به خدمت مي گيرد به همین دلیل جهت گيري الهي را در آن شرط مي داند و مطلق دانستن را علم نمي شمارد.

وی در خاتمه اظهار داشت: نكته بسيار جالب توجه در آموزه هاي ديني  این است که اسلام دو نوع جهل و ناداني معرفي كرده، يكي جهل در برابر علم و ديگري جهل در برابر عقل است و با توجه به روایات علم در صورتي جهل نيست كه مخالف عقل و شرع نباشد.

ورود 250 طلبه جدید به حوزه های علمیه شهرستان شاهرود

امام جمعه شاهرود نیز در حاشیه برگزاری این مراسم در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به ورود 250 طلبه جدید به حوزه های علمیه این شهرستان، گفت: از این تعداد 150 طلبه زن و 100 نفر نیز طلبه مرد هستند.

حجت الاسلام محمود ترابی همچنین با بیان اینکه 950 طلبه در 9 مدرسه علمیه شهرستان شاهرود مشغول به کسب علوم دینی هستند، تصریح کرد: 350 نفر مبلغ و 600 نفر مبلغه در مقاطع سطح یک تا سه در این مدارس تحصیل می کنند.

وی در خاتمه به قدمت قابل توجه شاهرود در پرورش و تقدیم عالمان علوم دینی به جهان اسلام اشاره کرد و افزود: وجود عالمانی چون مرحوم حضرت آیت الله العظمی سید محمود شاهرودی، مرحوم حضرت آیت الله العظمی شیخ آقا بزرگ اشرفی و ... از افتخارات این خطه است.

کد خبر 2136057

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha